Ronald Wurm na zes jaar terug bij Cairox Hijs Hokij!

Delen:

Ronald Wurm speelt komend seizoen in het shirt van Cairox Hijs Hokij! De 33-jarige aanvaller heeft een contract voor één jaar getekend en komt over van de UNIS Flyers Heerenveen! Wurm gaat spelen met rugnummer #16!

Wurm speelde in totaal vijf seizoenen voor Hijs Hokij (toen HYS The Hague) en vertrok in 2014 uit Den Haag voor een avontuur bij de UNIS Flyers, waar hij zes jaar zal spelen. ”Alles wat begint daar komt ook een eind aan. Ik heb zes mooie jaren gehad in Heerenveen, zowel op het ijs als daarnaast, maar dat is nu voorbij. Er komt een nieuwe uitdaging”, begint Wurm zijn verhaal.

Gemakkelijke keuze
”Den Haag is de club waar ik ben begonnen, waar ik het hockey heb geleerd en veel mooie seizoenen heb meegemaakt zowel in de jeugd als in het eerste team.”, vertelt Wurm. ”Toen Chris (Eimers red.) mij belde dat hij interesse had, was de keuze niet zo moeilijk meer. De laatste jaren is het mooi om te zien hoeveel supporters er af komen op de wedstrijden van de club. Het was altijd gaaf om in De Uithof te spelen voor een vol stadion, het maakt dan ook niet uit of ze dan voor of tegen je zijn er hangt gewoon altijd een goeie sfeer. Ik heb zin om na zes jaar weer aan de Haagse zijde te staan!”

Tekst gaat verder onder de foto.

Hoofdcoach Chris Eimers is blij met de terugkeer van Wurm: ”De afgelopen jaren heb ik altijd wel geprobeerd om Ronald terug te halen naar Den Haag. Echter zonder succes. Gelukkig is het nu wel gelukt. Hij is in verschillende rollen binnen het team te gebruiken, brengt een flinke dosis ervaring mee en ik ga er vanuit dat hij zijn productie van goals weer oppakt. Al met al mooi dat Ronald terug komt naar Hijs en huis!”, aldus Eimers.

Wurm debuteerde in 2008 bij HYS The Hague op het hoogste niveau van Nederland. Na drie seizoenen in Den Haag vertrok hij naar Eindhoven en Amsterdam, om vervolgens weer terug te keren bij HYS The Hague. Daarna vertrok de Nederlander naar Heerenveen, waar hij zes jaar zal spelen.

Start een gesprek