Marco Bommezijn zet punt achter BeNe League carrière

Delen:

Marco Bommezijn stopt ermee! De 32-jarige aanvaller heeft besloten om niet meer voor het BeNe League team te gaan spelen, wél gaat hij komend seizoen uitkomen in de Eerste Divisie van Hijs Hokij. ”Het was een lastige beslissing: doorgaan of stoppen.”

Bommezijn speelde in totaal 13 seizoenen in Den Haag, de club waar hij sinds zijn vijfde ook de jeugdopleiding doorliep. Met Cairox Hijs Hokij bereikte de nummer #12 vele finales de afgelopen jaren. In 2018 won Cairox Hijs Hokij de landstitel door het winnende doelpunt van Bommezijn in de finale tegen de UNIS Flyers!

Tekst gaat verder deze video

Moeilijke beslissing
De beslissing om te stoppen was lastig, zo verklaarde Bommezijn: ”Het valt steeds moeilijker te combineren met mijn werk en gezin. Opgegeven moment moet je een keuze maken.” Wel geeft Bommezijn aan dat hij niet helemaal stopt met ijshockeyen:  ”Ik ga volgend seizoen in het Eerste Divisie team spelen. De liefde voor het spelletje is té groot om helemaal te stoppen.”

Terugblik
De Nederlander blikt met een glimlach terug op zijn ijshockeyloopbaan: ”Ik heb een hoop mooie momenten meegemaakt met deze club. Toch is mijn mooiste moment het Nederlands kampioenschap winnen in Heerenveen, waar ik de enige goal van de wedstrijd maakte. Dat maakt het toch extra speciaal.” Bommezijn zal nog wel te zien zijn bij de BeNe League wedstrijden: ”Natuurlijk zal ik nog vaak op de tribune een wedstrijdje meekijken. Ik wil ook alle fans, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor de afgelopen jaren. Jullie zorgen ervoor dat Hijs de mooiste club van Nederland is! Laten we hopen dat het nieuwe seizoen zonder problemen kan starten en iedereen gezond blijft!”

Start een gesprek