Jurryt Smid terug op het oude nest: “Altijd goed en welkom gevoeld”

Delen:

Jurryt Smid keert één jaar na zijn vertrek naar Nijmegen definitief terug bij Cairox Hijs Hokij. De ervaren verdediger zet zijn handtekening onder een tweejarig contract. Smid zal gaan spelen met rugnummer #60. 

Scheve gezichten
Na één seizoen terugkeren naar de club waar je vorig jaar bent vertrokken, dat is een stap die niet iedereen zal begrijpen: ”Het was goed om eens in andere omgeving te zijn”, licht Smid toe. ”Maar ik wil meer tijd met mijn gezin doorbrengen. Gelukkig zit er een mooie club bij mij om de hoek waar ik mij altijd goed en welkom heb gevoeld. Na positieve gesprekken met Chris (Eimers red.) en Harry (Vlaardingerbroek red.) besloot ik om terug te keren en te tekenen voor twee seizoenen. Ik wil het team helpen met mijn ervaring en vol voor de prijzen gaan! Daarnaast hoop ik dat we na de zomer weer mogen ijshockeyen in een volle Uithof”, aldus Smid.

Tekst gaat verder onder de foto.

Absolute versterking
Hoofdcoach Chris Eimers ziet zijn selectie met de komst van Smid completer worden. “We hebben elkaar vorige week gesproken, de plooien zijn glad gestreken. Met Jurryt halen we een absolute top verdediger terug naar Den Haag. Met zijn schaatsend vermogen en aanvallende impulsen hebben we een goede vervanger gevonden voor Doug Rose. Ik verwacht ook dat Jurryt een belangrijk onderdeel wordt van onze D-core. We kijken er naar uit om weer samen te werken”, aldus Eimers.

Smid is de vierde aanwinst van Cairox Hijs Hokij. Eerder kwamen ook Jay de Ruiter (Team Maryland), de van Heerenveen afkomstige Ronald Wurm en aanvaller Jay Huisman (Zoetermeer Panters) de ploeg versterken.

Start een gesprek