Jeffrey Melissant en UltimAir Hijs Hokij verlengen tot 2023!

Op de dag van zijn verjaardag verlengt Jeffrey Melissant zijn contract bij UltimAir Hijs Hokij. De nu 31-jarige aanvaller tekent tot medio 2023 in Den Haag.

Melissant kwam vorige zomer van Nijmegen Devils en speelde eerder tussen 2016 tot 2018 voor Hijs Hokij. In drie seizoenen in het Haagse haalde de centeraanvaller een puntenaantal van 159 punten: 62 doelpunten en 97 assists. In die drie seizoenen won Melissant maar liefst vijf prijzen met de club, waarin het afgelopen seizoen de Nederlandse Beker en het landskampioenschap. Hoofdcoach Chris Eimers is dan ook blij dat de playmaker behouden blijft voor zijn ploeg: “Jeffrey is een belangrijke speler voor Hijs. Kwalitatief is hij een van de beste spelers in de competitie. Hij kan zeer goed het spel lezen en andere spelers beter laten renderen”, aldus Eimers.

Tekst gaat verder onder de foto.

Melissant (R) scoort de 2-0 tijdens de Bekerfinale van 2022.

Van jaar tot jaar
Ook de geboren Tilburger is gelukkig bij de club. Toch was contractverlenging geen zekerheidje. Melissant gaf in een interview met Peet Solleveld aan dat “dit misschien wel mijn laatste jaar is.” Desondanks heeft de aanvaller uiteindelijk besloten om er nog een seizoen aanvast te plakken: “Ik ga door omdat de combinatie werk, priv√© en ijshockey op dit moment haalbaar is”, begint Melissant. “Zo zal ik elk jaar evalueren en kijken wat mogelijk is.” Wanneer er gevraagd wordt naar zijn mooiste moment van het afgelopen seizoen hoeft de nummer #19 niet lang na te denken: “Het winnen van de Bekerfinale in een bomvolle Uithof na lange tijden van lockdown en restricties. Het is de mooiste wedstrijd van het seizoen en als je dan ook nog eens wint is het extra mooi”, aldus Melissant.

Naast Melissant verlengde eerder ook de Canadese doelman Brett Magnus, Van Oeveren en captain Alan van Bentem bij UltimAir Hijs Hokij. Verder liggen er nog een hoop spelers vast, aangezien ze vorig seizoen een twee-jarige contract zijn aan gegaan. Ook versterkte Hijs Hokij zich met Ritchie van Hulten en Bartek Bison.

Start een gesprek