Ron Berteling Schaal: UltimAir Hijs Hokij vs UNIS Flyers

Op zaterdag 24 september wordt het Nederlandse ijshockey seizoen geopend met het traditionele duel om de Ron Berteling schaal. Deze eerste prijs van het seizoen wordt in één wedstrijd beslist. Dit jaar mogen UltimAir Hijs Hokij en UNIS Flyers Heerenveen gaan strijden om de schaal.

De wedstrijd gaat tussen de clubs die vorig seizoen de Beker en het Landskampioenschap hebben gewonnen. Indien beide titels bij één club terecht zijn gekomen, in dit geval Hijs Hokij, zal de verliezend bekerfinalist het opnemen tegen de desbetreffende club. Anders dan normaal wordt de wedstrijd niet in het stadion van één van de twee clubs gespeeld, maar in de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. De reden hiervoor is dat de naamgever van deze supercup, recordinternational en ‘Mister IJshockey’ Ron Berteling, geboren en getogen is in Amsterdam en hij één van zijn eerste schaatsslagen maakte in de Jaap Edenbaan.

Tickets
De wedstrijd om de Ron Berteling Schaal tussen UltimAir Hijs Hokij en UNIS Flyers Heerenveen begint zaterdag 24 september om 17:00 uur. Tickets kunnen vanaf vandaag worden gekocht via Ticketpoint.

Tekst gaat verder onder de foto.

Hijs-captain Alan van Bentem (L) samen met Ron Berteling (R) bij het winnen van de supercup in 2019.

Stichting Hartekind
IJshockey Nederland zal op deze speeldag diverse activiteiten organiseren die in het teken staan van Stichting Hartekind. Zo komt er een 3 vs 3 toernooi voor U15 teams, is er een introductie van de Hockey Hall of Fame en worden de jaarlijkse Awards uitgereikt van 2021-2022. De opbrengsten van deze ‘ijshockeydag’ gaan allemaal naar dit goede doel.

De Ron Berteling Schaal wordt sinds 2007 gespeeld als openingswedstrijd van het ijshockeyseizoen. Hijs Hokij heeft in haar geschiedenis vier Ron Berteling Schalen in de prijzenkast staan (2009,2012,2013, 2019).

Start a Conversation